Program de pregătire specializată ”Atitudine personală în situații de criză în mediul penitenciar”

În perioada 01 – 12 aprilie 2019, 45 de studenți ai Academiei de poliție „Al. I. Cuza” – anul I, arma penitenciare, au participat la Programul de pregătire specializată ”Atitudine personală în situații de criză în mediul penitenciar”, desfășurat la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

Pe parcursul desfășurării programului de pregătire, s-a alăturat participanților și o delegație formată din cinci studenți ai Norwegian Police University College Politihøgskolen însoțită de cinci studenți ai Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” – anul III.

În cadrul acestui program, studenții au parcurs module care au vizat siguranța interioară în penitenciar, atitudinea personală, luarea de ostatici precum și gestionarea stresului în mediul penitenciar.

 

Programul de pregătire specializată se află în al doilea an de desfășurare, având ca obiective dezvoltarea abilităților de identificare și gestionare eficientă a reacțiilor în situații de criză, aplicarea principiilor de organizare a activităților specifice siguranței interioare în penitenciare, gestionarea comunicării în relațiile profesionale cu subordonații și persoanele private de libertate și a situațiilor conflictuale.

Programul a fost parcurs anterior, atât de către studenții Academiei de Poliție „Al. I. Cuza”, cât și de către studenți ai Academiei de pregătire a personalului de penitenciare KRUS Norvegia.