Elevii din școlile și liceele din Târgu Ocna în vizită la o ”Școală Altfel”

În perioada 27.05 – 31.05.2019 Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, a primit vizita a peste 120 de elevi aparținând Școlii Gimnaziale nr. 1, Școlii Gimnaziale nr. 2 și Colegiului Național ”Costache Negri” Târgu Ocna, în cadrul Programului Național ”Școala Altfel”.


În cadrul programului au fost vizitate spațiile de cazare a elevilor și de desfășurare a activităților didactice, vizitatorii asistând la demonstrați practice de utilizare a armamentului din dotare, dar și la soluționarea unor spețe legate de activitățile din penitenciare, desfășurate în cadrul Simulatorului de specialitate al Școlii.
Cu ocazia vizitării Bisericii închinate Sfinților Martiri și mărturisitorilor din închisorile comuniste cu hramurile ”Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia și Sfinții Martiri Brîncoveni”, elevii au fost întâmpinați de către părintele capelan Florin Smarandi, care le-a oferit o remarcabilă lecție de istorie legată de perioada comunistă și jertfa unei generații de elită pentru apărarea valorilor naționale și a dreptului poporului român la memorie și libertatea conștiinței.
Elevii au vizionat expoziția ”Calea eroilor și martirilor neamului”, ocazie cu care părintele le-a relatat despre martirii din închisorile comuniste, ororile petrecute în închisori, umilințele și suferințele suportate de aceștia,
Vizitatorii, mici și mari, au plecat încântați de ideea de a purta uniformă, manifestându-și dorința de a urma o carieră în sistemul penitenciar românesc.