Ziua Eroilor

”În drapelul unei națiuni flutură sufletul colectiv al neamului.”

Tudor Mușatescu

În ziua de 06 iunie 2019, cu ocazia Zilei Eroilor și a sărbătorii Înălţării Domnului, elevii și personalul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare au participat la manifestările comemorative organizate de Primăria Orașului stațiune Târgu Ocna dedicate Zilei Eroilor și desfășurate la Monumentul Eroilor Independenței – Biserica ,,Răducanu”.
În cadrul programului, elevii au prezentat onorul militar și au luat parte la ceremonialul de defilare, prin acest gest manifestându-și respectul pentru eroii neamului românesc care și-au jertfit viața pentru apărarea credinței ortodoxe si a patriei.


Cultul eroilor și pomenirea acestora din generație în generație a devenit o adevărată cultură a sufletului românesc și a Școlii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, care își dorește să insufle în rândul elevilor săi sentimentul de patriotism ca datorie sfântă față de neamul în care Dumnezeu a rânduit să ne naștem.
Manifestările au continuat la sediul Școlii prin oficierea slujbei de pomenire a eroilor neamului românesc în Biserica nou ctitorită, având ca hram Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia și Sfinții Martiri Brâncoveni, de către preotul capelan Florin SMARANDI.