Festivitatea de deschidere a anului școlar 2020 – 2021

Un eveniment plin de încărcătură emoţională şi de speranţe este momentul deschiderii cursurilor Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna pentru o nouă serie de elevi.

Începând cu data de 10 octombrie 2020, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a deschis porțile pentru încă o serie de elevi.

Noua serie este formată dintr-un număr de 260 elevi, care vor fi școlarizați și instruiți în două centre de școlarizare, respectiv la Târgu Ocna (202 elevi), precum si la Secția Arad (58 elevi).

De asemenea, în anul școlar 2020 – 2021, vor fi școlarizați un număr de 20 tineri din Republica Moldova.

În contextul condițiilor impuse de pandemia provocată de noul coronavirus SARS-COV-2, în data de 15 octombrie 2020, la teatrul de vară din incinta Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a avut loc Festivitatea de deschidere noului an școlar 2020 – 2021, în prezența echipei manageriale și personalului didactic al școlii.

Ca elemente de noutate, în premieră, festivitatea de începere a anului școlar s-a desfășurat simultan, în sistem on-line, cu Secția Arad, fiind prezenți elevii și personalul didactic de la Secția Arad a Școlii, iar prin sistem de videoconferință, reprezentantul Administrației Naționale a Penitenciarelor, respectiv doamna comisar șef de poliție penitenciară Ioana Mihaela MORAR, director general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, a transmis elevilor mesajul de începerea anului școlar, din partea conducerii sistemului penitenciar românesc.

Pentru începerea anului școlar 2020 – 2021, în condiții de limitare a răspândirii virusului SARS-COV2 a fost întocmit un Plan de măsuri privind școlarizarea elevilor în anul școlar 2020 – 2021 , care a fost aprobat de Administrația Națională a Penitenciarelor, Direcția de Sănătate Publică Bacău și Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

În conformitate cu art 2 al Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de urgență Bacău, nr. 40 din 08.10.2020 privind actualizarea si aprobarea scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău, s-a aprobat scenariul 1 pentru funcționara Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

Scenariul 1 (S1) constă în participarea zilnică (față în față) a elevilor la activitățile didactice, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Școlarizarea elevilor se realizează în regim militarizat, tip cazarmă, fapt ce implică asigurarea cazării elevilor în spații comune tip cămin internat și hrănirea acestora la cantina proprie aflate in incinta sediilor de Târgu Ocna si Arad.