Cupa României Hand to Hand Fighting – ediția a III-a

În perioada 30 – 31 iulie 2021, un lot de 15 elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, a participat la cea de-a III-a ediție a Cupei României HAND TO HAND FIGHTING.

Competiția s-a desfășurat în stațiunea Slănic Moldova, fiind organizată de către Federația Română de HAND TO HAND FIGHTING, în colaborare cu Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Asociația Internațională a Polițiștilor din România (IPA) și Primăria orașului Slănic Moldova.

La această manifestare sportivă au fost prezenți 110 sportivi de la 15 cluburi sportive din țară, iar majoritatea participanților provin din structurile sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională din România.

Delegația Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a fost însoțită de către domnul inspector de poliție penitenciară Mihai Gosav, ofițer profesor în cadrul Catedrei de Instrucția Tragerii si Pregătire Fizică, vicepreședinte al Federației Române de Hand to Hand Fighting, precum și de către agent șef de adjunct de poliție penitenciară Alexandru PANAIT și agent principal de poliție penitenciară Nicolae CIOBANU, în calitate de arbitrii naționali.

La eveniment a participat domnul comisar șef de poliție penitenciară Vasile SCUTARU, director al Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, în calitate de reprezentant al Administrației Naționale a Penitenciarelor, alături de oficialități locale.

În cadrul competiției, echipa școlii a obținut locul I la întrecerea pe echipe, următoarele locuri fiind obținute de către delegațiile de sportivi de la Penitenciarele Constanța Poarta-Albă și Mioveni.

Tinerii sportivi, antrenați de către domnul profesor Mihai GOSAV, s-au remarcat prin spirit de echipă, disciplină și perseverență, obținând următoarele rezultate meritorii:

BĂRBIERU ROBERT Locul 1 – Full contact, categoria 65 kg
Locul 2 – Self Defense,categoria 65 kg

IGNAT MARIA Locul 1 Self Defense cat. 55 kg
ROTARU ȘTEFAN ANDREI Locul 1 Self Defense, cat. 75 kg
MANOLE DAN Locul 1 Self Defense, categoria 80 kg
IAMANDI MARIUS Locul 2 Self Defense, categoria 90 kg
Locul 3 Light Contact (Judo)
COJOCARU ALINA DIANA Locul 2 Self Defense, categoria 55 kg
VLĂDEANU GABRIEL Locul 2 Self Defense, categoria 85 kg
DUDU ANDREI Locul 2 Self Defense, categoria 80 kg
RĂDUCĂ CRISTIAN SORIN Locul 3 Self Defense, categoria 75 kg
MIHĂILĂ LUCIAN Locul 3 Light Contact ( Judo), categoria 85 kg
CREȚU MIHAI Locul 3 Self Defense, categoria 85 kg
SAGHIN AURORA Locul 3 Self Defense, categoria 60 kg
CHIOREAN ANDREEA Locul 3 Self Defense, categoria 60 kg
BOGDAN GHEORGHITA Locul 3 Self Defense categoria 85 kg
RODEANU ȘTEFAN ALEXANDRU Locul 3 Self Defense, categoria 95+ kg

Stilurile de luptă LIGHT CONTACT și SELF–DEFENCE, folosite in cadrul competiției, îmbină mai multe elemente precum rezistenţă fizică şi psihică, forţă, mobilitate, autocontrol și precizie.

Sportul individual sau pe echipe este considerat, în cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, o parte importantă a programelor de educaţie şi pregătire profesională pentru tinerii care au ales să dezvolte o carieră în sistemul penitenciar românesc.