Festivitate deschidere an școlar 2022-2023

”Cel care deschide ușa unei școli, închide o închisoare”
Victor Hugo

Azi, 03 octombrie 2022, ora 0900, la sediul Școlii Naţionale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, a avut loc Festivitatea de deschidere a anului școlar 2022 – 2023, eveniment ce marchează debutul unei noi generații de elevi în demersul pregătirii profesionale ca viitori agenți de poliție penitenciară.
În acest an, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna pregătește un număr de 270 elevi , dintre care 212 vor fi școlarizați la sediul școlii, iar 58 de elevi vor fi școlarizați la secția Arad.


Evenimentul a avut loc la sala de festivități a școlii și a debutat cu intonarea imnului național, discursul oficial de deschidere a anului școlar, rostit de către directorul instituției, și a continuat cu binecuvântarea elevilor de către Preot capelan Florin SMARANDI și prezentarea personalului didactic al școlii. Această activitate s-a desfășurat concomitent și cu structura de învățământ de la Arad, în format on-line.
Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna își deschide astăzi porțile cu încredere și entuziasm pentru o nouă generație de elevi, cu convingerea că la finalul anului școlar, tinerii aflați acum în băncile școlii vor deveni agenți de poliție de penitenciară demni, integri și buni profesioniști.
În buna tradiție de colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova, anul acesta, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna se vor pregăti și un număr de 5 de elevi din Republica Moldova.