Curs de leadership organizat la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

În perioada 20-22 septembrie 2022, la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, s-a desfășurat Programul de leadership (TOT) pentru dezvoltarea competențelor manageriale, destinat personalului din sistemul penitenciar și de probațiune.

Cursul, primul de acest tip din cadrul proiectului, a fost realizat sub coordonarea partenerilor norvegieni, respectiv: doamna May OLSEN – manager resurse umane în cadrul Penitenciarului Stavanger, domnul Ole STAGEBERG – Coordonator internațional și expert securitate în cadrul Academiei pentru Personalul Serviciilor Corecționale Norvegiene (KRUS) și domnul Frank JOHANSEN – consilier în cadrul Directoratului Serviciilor Corecționale Norvegiene iar, în calitate de cursanți au participat zece reprezentanți ai sistemelor penitenciar și de probațiune.

Temele abordate în cadrul cursului au vizat: implementarea principiilor „seamless” și „normality”, motivarea personalului, securitatea dinamică și evaluarea riscurilor.
Potrivit indicatorilor asumați la nivel de proiect, personalul instruit va avea ca sarcină ulterioară transmiterea cunoștințelor dobândite unui număr de 100 de angajați, iar atât susținerea cursurilor, cât și participarea efectivă va fi asigurată concomitent de personal din ambele sisteme. Această abordare este o premieră la nivel național, contribuind la implementarea principiului „seamless”, prevăzut în cadrul proiectului.