Festivitatea de Absolvire a Promoției SNPAP 25

Festivitatea de absolvire a școlii reprezintă un reper important în construirea viitoarei cariere pentru care noua promoție de agenți de poliție penitenciară s-a pregătit timp de un an, sub coordonarea profesorilor și îndrumătorilor Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.
În acest context, în data de 31 august 2022, în piațeta Primăriei orașului Târgu Ocna, a avut loc Festivitatea de absolvire a promoției 2022, eveniment marcat și de aniversarea 25 de ani de la înființarea Școlii.
În cadrul festivității, elevii școlii au rostit cu emoție și plini de speranță jurământul de credință, în fata secretarului de stat al Ministerului Justiției, domnul Bogdan ILEA, a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, directorilor de unități penitenciare din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor din România, reprezentanților instituțiilor de învățământ liceal și universitar, reprezentanților instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, reprezentanților autorităților publice locale și întregii asistențe.


În acest moment plin de semnificații, alături de noi s-a aflat și domnului colonel în rezervă Ioan Grefu, primul comandant al Școlii, cel care a pus bazele acestei instituții de învățământ la Târgu Ocna.
Ca semn de apreciere, promoția de anul acesta a primit în dar simbolic din partea conducerii scolii o stea din constelația boreală „Regele‘‘, care începând de acum va purta numele „SNPAP 25” și care va străluci pe cer în mod aparte pentru ei, ca simbol al încrederii și al respectului, o stea la care să privească mereu cu speranța.
Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a îndemnat absolvenții ”să stea deoparte de mediocritate, să nu urmeze căile cele mai ușoare, iar succesul să fie obținut după efortul zilnic, după un studiu asiduu, cu o disciplină autoimpusă permanentă”. Totodată, i-a felicitat pentru „gradul profesional obținut și pentru onoarea adusă prin absolvirea celui de-al 25-lea an de la înființarea școlii”.
Din partea Ministerului Justiției, domnul secretar de stat Bogdan Ilea a transmis atât absolvenților, cât și tuturor polițiștilor de penitenciare un mesaj de apreciere pentru munca și efortul depus, pentru îndeplinirea cu succes a tuturor misiunilor, transmițând totodată absolvenților și mesajul de felicitare al domnului Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției.
După festivitatea desfășurată în piațeta orașului, la sediul Școlii a urmat dezvelirea plăcii de onoare și înmânarea simbolică a stelei „SNPAP 25”, dedicată promoției 2022, moment în care domnul secretar de stat Bogdan Ilea a felicitat conducerea și personalul școlii naționale pentru rezultatele obținute în tot acest timp și pentru dăruirea de care dau dovadă în pregătire noilor generații de agenți de poliție penitenciară.